DÄR INGEN VIND BLÅSER

Mar 5th, 2010 | By | Category: 2007-2, Recension

Av Annika Sjögren
Ordfront 2007

Sandra, som går i femte klass, är ute för att sälja kakor. Klassen planerar en skolresa och nu ska den finansieras. Hon hade väl inte varit så entusiastisk, men kom på att det kanske kunde löna sig på andra sätt, gamla blev ju så vänliga när de tänkte på hur tiden förändrats. ”Vem fick väl åka på skolresor” hade hennes mormor undrat, men gav gärna en slant, de gamla tänkte väl så. Sandra log, de var så lätta att lura. I skolan var hon en ledare och höll hov, stackars den som inte passade in.

En som höll öga på henne var grannen Vera som genom en kikare såg hur en flicka i klassen ständigt blev trakasserad, stod ofta ensam, såg krossad ut. Då Sandra inte kom hem efter försäljningarna orsakade hon en storm. De, hennes mor och fosterfar, ger sig på Saras lärarinna, som de starkt hade kritiserat tidigare. Carin, som arbetat med en svår klass vet att Sandra inte var den enklaste eleven att tampas med, hon var obstinat och fräck. Carin har kämpat på, men då hon fick ett brev från föräldrarna, som full ständigt tillintetgjorde henne, tyckte hon det var så orättvist, så ensidigt.

Sandras kropp hittas av henne av en ren händelse och mardrömmen är ett faktum. Det visar sig att många i staden har hemligheter, som de vill ska förbli dolda.

Annika Sjögren är lärare på lågstadiet och detta är hennes debut i kriminalgenren. Mycket psykologisk och med djupa insikter, som lovar gott för kommande alster.

MARGARETA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22