DANIEL

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2007-1, Recension

Av Janne Goldman
Ella 2006

Gamle rock- och proggmusikern Goldman gör här ett försök att åstadkomma en ny generationsroman i stil med Lundells Jack. Det är tappert gjort och inte heller oävet men faller i första hand på att åren gått (och en del på upprepade särskivningar). Det börjar som en släktkrönika och en skildring av ett försvunnet Stockholm. Huvudperson är Fredrik som växer upp på 50-talet, intresserar sig för rock och skiffel, får en idol i Eddie Cochran och börjar få små framgångar som musiker på huvudstadens ungdomsgårdar.

Han växer upp, musiken och politiken ändrar inriktning. Det blir mer och mer sex, drugs and rock’n’roll, med allt mer tonvikt på sex. Lite grand på hemvävd filosofi dessutom. Det är en tjock bok, mer än 540 sidor, och historien skulle ha blivit mer tillgänglig om den tuktats. Vad har detta med DAST:s inriktning all göra, undrar kanske vän av ordning. Jo, musik är underhållningskultur och det kriminella får lite det också genom huvudpersonens småbrott.

PER MAGNUSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22