DALEN SOM DRÄNKTES

Jan 11th, 2008 | By | Category: 2000-1, Recension

Av Reginald Hill
Om Beulah Hill 1998
Översatt av Carl G Ljungman
Minoutaur 1999

Idén till denna bok kom när Hill under en torkperiod besökte ett dammbygge på 30-talet. Nu kunde

McDONALDS KUVAR HOLMES SKAPARE
I Storbritannien har man inte särskild känsla för sina författare – om man ser vad som hänt med de hus där Conan Doyle bott i Edinburgh. Huset där han föddes revs för att ge plats åt en rondell. Hans andra bostad byggdes om till en – damtoalett. Det tredje barndomshemmet, som låg i Liberton Bank House rivs nu för att ge plats åt en hamburgerbar.
Det var i detta hus som Doyle bodde hos Mary Burton åren 1863-67 för att skyddas från sin alkoholiserade far. Det sägs att Burton var den som förde in Conan Doyle i böckernas värld.
På den tiden låg Liberton Bank House på landet. Nu är stället fyllt av industrier och stormarknader.
man se husen som dränktes när dammen fylldes, I boken har det gått 15 år sedan dess och i byn sörjer man fortfarande de tre små flickor som försvann när dammen byggdes. Nu upprepas historien och Andrew Daniel, chefsintendent vid kriminalpolisen, som var utredare då blir utredare blir tillsammans med Peter Pascoe, Det är ett par som Hill skrivit många böcker om och som också synts på TV.
Detta är en spännande och mycket mänsklig thriller som berättar hur människor reagerar i interaktion med varandra i det svåra psykologiska läge som en mordutredning utgör.

HELENA GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22