DAGEN ÄR KOMMEN

Jun 25th, 2021 | By | Category: 2021-06 juni, Recension

Omslag till Dagen är kommenAv Ninni Schulman
Forum, 2021
ISBN 9789137150802, inbunden, 566 sidor

Med denna sjunde del avslutar författaren sin Hagforsserie om journalisten Magdalena Hansson och poliserna Christer Berglund och Petra Wiklander. Just för att detta är finalen kan man stå ut med att boken närmar sig 600 sidor. Nästan. Nog kunde det ha strukits något ändå.

Den genre som Ninni Schulman representerar, nutidsdeckare med aktuella ämnen blandat med karaktärernas privatliv och relationsproblem, har blivit en stor del av den svenska utgivningen av kriminalromaner. I den är författaren en av de allra bästa. Hon lyckas som få kombinera spänning, aktualitet och vardagsrealism. 

Ett äldre par hittas mördade strax innan julafton. Brottet är brutalt och verkar till en början vara ett dåd av rånare som har härjat i trakten ett tag. Men är det verkligen sanningen? När ytterligare en person blir överfallen får polisen fler spår att följa. 

Magdalena Hansson, som har varit i centrum i hela serien, har här återhämtat sig efter en lång sjukskrivning. Sin vana trogen lägger hon näsan i blöt, och naturligtvis finner hon också saker som polisen har missat. Det är ju hennes givna roll i den här serien.

Ninni Schulman har skapat en tät och mycket spännande roman. Hon skriver som vanligt engagerande och med ett lättläst språk som ändå inte är naivt. Där finns också en droppe humor. Karaktärerna är fint gestaltade och det är inte utan att jag kommer att sakna dem. Samtidigt som jag är övertygad om att författaren har många bra böcker kvar att skriva.

NISSE SCHERMAN

Ninni Schulman

Ninni Schulman. Foto Anna-Lena Ahlström

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22