CRIMEWAVE

Jan 1st, 2009 | By | Category: 1999-2, Recension

By James Ellroy
Centurv 1999

Sorry, all världens kritiker må säga vad de vill. De må höja Ellroy till skyarna. De må tycka att hans språk tillhör en Mästare, han må jämföras med Norman Mailer och John Updike. För mig är hans skriverier rent och skärt ordbajseri på lägsta nivå.
Men, naturligtvis, tycker man om att på var och varannan rad finna ordet fuck och att det ordets varianter DÅ ska man läsa den här boken. Om detta är stor litteratur vill jag vara utan den! Punkt slut!
En sak vill jag dock erkänna och del är att den senare hälften av den här boken, som ska skildra dels mordet på James Ellroys mor för många år sedan, dels vad som händer på jättestaden Los Angeles bakgård. Har ett språk som jag är övertygad om att inte ens den bästa översättaren i världen kommer att finna lätt att översätta till svenska. Ellroy är där en mästare på att göra både roliga och fyndiga rim i all oändlighet. Har aldrig läst något liknande tidigare och många gånger lockade hans språk till skratt måste jag medge.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22