COLD STEEL

Jan 1st, 2009 | By | Category: 1999-2, Recension

By Paul Carson
William Heinemann 1999

En tonårsflicka hittas knivdödad och våldtagen i en park i Dublin. Flickan råkar vara den 19-åriga dottern till en mycket berömd amerikansk kirurg som kommit till Dublin som blivande överhuvud för en nybildad hjärttransplantationsfond, vilken kommer att erhålla ett stort antal miljoner. Starka krafter i USA kräver att mordet snabbt klaras upp.
Till all lycka för inblandade poliser finns en misstänkt. Och han är en stark kandidat. Massor av bevis och indicier finns. Men det är dock en person som inte är helt övertygad om att allt står rätt till. Det är en läkare, anställd vid samma sjukhus som kommer att erhålla de utlovade miljonerna, vid namn Frank Clancy. På hans avdelning har det inträffat två dödsfall, som han finner mycket mystiska. Han börjar göra en egen utredning och hittar saker som inte stämmer. Och vad är det för ljusblå tabletter man talar om men som inte är redovisade på ett riktigt sätt? Detta är Carsons andra thriller i sjukhusmiljö. Här handlar det om korruption på högsta nivå och fortsätter författaren i samma goda stil får nog amerikanske Robin Cook se upp. Carson visar att han kommit för att stanna.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22