COLD CASE: SKÄRSELD

Aug 5th, 2021 | By | Category: 2021-08 aug, Recension

Omslag till SkärseldAv Tina Frennstedt
Forum, 2021
ISBN 978-91-37-15508-1, inbunden, 369 sidor

Tredje delen i Cold case-serien, med samma huvudpersoner, poliserna Tess Hjalmarsson och Marie Erling.

Tess privatliv börjar stabiliseras så att hon nu hittat en annan polis att leva med, men det blir förstås oroligt när det blir hotbilder mot Tess.

Från början vill Tess och hennes grupp ta upp ett gammalt fall där hon själv som ung polis var delvis inblandad, allra mest när hon under en period fick ta hand om den femåriga pojke vars mamma mördats. Fallet blev misskött för att man först trodde att mamman dött i en anlagd brand, och när rättsmedicin senare konstaterade att hon dött före branden hade nästan alla spår avlägsnats i uppröjningen.

Bränder sker också nu på Österlen. Ett par dör, några lyckas rädda sig, och i samtliga fall har brandvarnarna plockats bort. Först misstänks förstås den seriepyroman som härjat tidigare och nu kommit ut ur fängelset.

Men tillvägagångssättet stämmer inte, och det dyker upp flera ledtrådar som pekar på att personer som drabbats på något sätt hänger ihop. Den vane polisromanläsaren gissar tidigt att även det kalla fallet har anknytning.

Författaren är en erfaren kriminaljournalist och polisarbetet, brandutredningarna och personerna känns gedigna. Några av hennes informatörer har fått låna sina namn och yrken till berättelsen, och att det finns en välkänd seriepyroman i Skåne vet ju de flesta.

Slutet pekar på en fjärde bok i serien, vilket varmt välkomnas. Och vi bör få se Tess och kolleger i tv, samma produktionsbolag som gjorde Tunna blå linjen planerar en serie.

LEIF-RUNE STRANDELL

Tina Frennstedt

Tina Frennstedt. Foto Maria Östlin

Taggar: , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22