CHERRYS VÄRLD

Feb 4th, 2008 | By | Category: 2001-1, Recension

Av Norris Church Mailner
Windchill Summer 2000
Översatt av Leif Janzon
Natur och Kultur 2000 
Det här är en roman man bör läsa med respekt. Författarinnan är nämligen gift med Norman Mailer sedan 25 år och det påpekas noga i läsaranvisningarna på sidan 5 att detta är ett skönlitterärt verk.

Fast dessa skrämskott bör inte avskräcka från läsning av denna “historiska” roman. Den utspelar sig 1969 då folk börjat protestera mot Vietnamkriget och samtidigt gläds åt att de första amerikanerna klivit omkring på månen. Det är hippiernas gyllene tid, något som huvudpersonen Cherry Marshall ger blanka fasen i där hon står på en konservfabrik i sydstaterna och hackar lök.

Hon tycker att hon är väldigt vanlig till dess Tripp Marlow dyker upp och tycker att hon är vacker. Han berättar saker för henne som gör att hon börjar ifrågasätta alla ikonerna i sin helvita, kristna omgivning.

Detta plus det faktum att hennes väninna Carlene hittas mördad gör att hon snabbt blir vuxen. Det här är en roman om hur en människa lär sig begripa att världen är ond, men samtidigt försöker projicera ondskan (bestående av synd, brott, sprit, knark och krig) på någonting utanför sig själv. Det blir riktigt spännande och intressant.

LENNART BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22