CATARINA OCH KÄRLEKENS PRIS

Sep 3rd, 2009 | By | Category: 2000-4, Recension

Av Olov Svedelid
Forum 2000

När Svedelid skriver om 1600-talets andra hälft och den före detta barnhemsungen Catarina (från En Dufva i Stockholm och En Humbla på haven) hittar han alltid spännande saker att berätta. Nu har hon fått det riktigt bra, men där allt verkar ordna sig dyker nya svårigheter upp; efter flera missfall får hon en son som dör. Detta drabbar henne till svagsinthet.

De tidigare böckerna om den nu 19-åriga Catarina hör till Svedelids stora framgångar. Och författaren kan sin historia och vet att brodera intrigerna mot en faktisk bakgrund. Denna, liksom den tidigare, är en berättelse om lockande frihet på haven och stora affärer i Holland.

Det händer mycket och man vänder blad i frenesi. Hur ska det gå, hur ska det gå? Ska jag behöva vara andlös hela tiden? Så är det nog, för Olov Svedelid spar inte på krutet i något avseende.

Jag var ett tag rädd att bli övermätt, men här finns faktiskt fler andningspauser än i En Humbla på haven, och det räddade mig – och boken.

INGER STRANDBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22