CARMEN OCH DÖDEN

Apr 6th, 2014 | By | Category: 2014-04 apr, Recension

Omslag till Carmen och dödenAv Karin Fossum
Carmen Zita och døden 2013
Översättning Margareta Järnebrand
Forum 2013
ISBN 9789137139821, 203 sidor

Ett litet barn har drunknat i en damm. Det ser ut som en olyckshändelse. Föräldrarna är förtvivlade.

Men under förundersökningen visar modern underliga personlighetsdrag som den erfarne kriminalkommissarien Konrad blir förbryllad av. Hans intuition säger honom att något annat har hänt.

Karin Fossum är en av Nordens bästa författare. Hon skriver stundtals bländande och skildrar människorna på ett inträngande sätt. Dessvärre är Fossums produktion något ojämn. När man läst en mycket spännande med en skickligt formulerad intrig och väntar att nästa bok kommer att hålla samma höga klass inträffar ibland det motsatta – att nästa bok läggs åt sidan utan kommentarer eller hågkomster.

Carmen och döden är inte en av hennes tre bästa böcker. Värst tycker jag slutet är. Det är inte nödvändigt att få fram ett bevis för att en mördare är skyldig. Här låter Fossum så många tillfälligheter sammanfalla för att få frambevismaterialet att man blir förbannad när man lägger ifrån sig boken.

LENNART HÖGMAN

Karin Fossum

Karin Fossum. Foto Arild Sønstrød

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22