BYGANGSTERN

Mar 19th, 2010 | By | Category: 2003-4, Recension

Av Håkan Hedin
Bauer Bok 2003

Detta är en ganska utlämnande roman om några pojkar på sex tiotalet. De blir tjuvar och bedragare för att få råd att syssla med det de helst vill – att grundligt utforska sin sexualitet, gärna med sinnet förstärkt av olika droger.

Hedins språk är enkelt och rättframt – vissa skulle kanske kalla det stötande – och hans förmåga att driva berättelsen vidare är det inte heller något fel på. Färden mot ett vuxenliv skildras som en i viss mån angenäm plåga där det utomlagliga livet ger en extra krydda åt tillvaron. Huvudpersonen – historien berättas i första person – är ingen direkt sympatisk person, men för honom utmynnar romanen i en strimma av hopp medan andra försvinner in i haschpsykoser och allt tyngre droger. Det var ju detta och den nya musiken som mest förknippas med årtiondet då allt kunde hända och emellanåt gjorde det.

Håkan Hedin (född 1953 i Ramsele) bor numera i Järvsö i Hälsingland och har tidigare gett ut novellsamlingen Berättelser från banan. Detta är hans romandebut.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22