BRUSTET HJÄRTA

Mar 19th, 2010 | By | Category: 2003-4, Recension

Av Ingemar Härd & Christian Diesen
Tre Böcker 2003

När den ihjälslagna kroppen efter en förrymd pedofil hittas i Göteborg har kriminalpoliserna Jinsén och Karlsson – ett rätt omaka par – en svår utredning framför sig. Ytterligare en man med små barn i sinnet hittad hängd i sin cell. Det visar sig att de båda döda ingått i ett medicinskt försöksprojekt.

Christian Diesen är antagningen den som initierat plotten. Han är professor i juridik i Stockholm, har skrivit en forskningsrapport om sexuella övergrepp mot barn och torde kunna kall as expert. Ingemar Härd är byggnadssnickare från Göteborg och hans deltagande i skrivandet av romanen är lite mer oklart – troligen har han snickrat miljöer.

De två polismännen/huvudpersonerna är inte särskilt sympatiskt skildrade, annat än som hängivna och kunniga yrkesmän. Bokens initierade beskrivning av utredningen skildras mest utifrån, gestaltas inte utan berättas bara, vilket känns som en svaghet.

LENNART BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22