BRUDSLÖJAN

Apr 19th, 2019 | By | Category: 2019-04 apr, Recension

Omslag till BrudslöjanAv Kamilla Oresvärd
Bokfabriken, 2019
ISBN 9789178351350, inbunden, 319 sidor

Författaren har tre kriminalromaner bakom sig, men det här är den första delen i en ny serie om Vargön, en ort på c:a 5.000 innevånare utanför Vänersborg. Sverige mutas in av fiktiva mördare bit för bit.

Boken har en infernalisk, originell och fantasieggande inledning. Lise-Marie mördas på sin bröllopsnatt. Ju mer man sedan får reda på om offret desto mer komplicerat blir fallet.

Anton som är polis i området leder utredningen. Hans mamma, Mona, som han har en svajig relation till flyttar hem i samma veva. Hon är före detta domare och ger sig ut på privatspaning för att hjälpa sin son. Spännande touch, men föga trovärdig.

Det finns många annorlunda och spännande karaktärer i trakten som tillför boken lokalfärg och känsla.

I Vargön förekommer mycket som annars är förknippat med större städer, t.ex. bordellverksamhet. Chefen för det heter överraskande Belinda Bauer, samma namn som en brittisk kriminalförfattare som jag känner väl.

Efter en bra start på romanen spretar den sedan ut åt flera håll. Jag saknar fokus på huvudhistorien. Mona Schiller är en trevlig bekantskap även om hon tar sig friheter utanför trovärdigheten.

Men jag gillar henne, och jag lockas av Vargöns miljö. Det får mig att se fram emot en lite mer koncentrerad del två.

NISSE SCHERMAN

Kamilla Oresvärd

Kamilla Oresvärd. Foto Lisa Jabar

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22