BROTTSPLATS BRÅVIKEN

Jan 10th, 2008 | By | Category: 2000-1, Recension

Av Stig O. Blomberg
Semic 1999

Detta blev Stig O:s sista deckare. Han avled ju i april 1999.
Som i tidigare böcker finns en kusligt krypande stämning i denna roman om författaren Olle Villner – mitt i allt inmundigande av god mat. Blombergs stil har reminiscenser från de gyllene årens deckarskrivande. Men samtidigt rör han sig i mycket modern miljö.
Han har varje år mutat in ett landskap eller område där handlingen utspelar sig. Denna gång är det i trakterna kring Arkösund vid Bråviken. När Villner kommer dit, ivrigt påhejad av sin förläggare som vill att han skall låna ett hus för att skriva en bok, börjar saker hända i rasande takt. Mystiken tätnar, som det brukar heta.
Det hade varit rimligt att få skriva att detta var Blombergs bästa bok, men det är det inte. Där han förut varit rapp och påpasslig i stilen segar han nu ut vissa passager.
Flera av de femton tidigare i serien ”Årets deckare” har varit mer pregnanta. Därmed inte sagt att boken är ospännande. Blomberg kunde sin sak som författare med reporterbakgrund.

BARBRO LINDBORG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22