BROTTSLIGT UMGÄNGE

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1996-1, Recension

Av Evan Hunter
Criminal Conversations 1994
Översatt av Nille Lindgren
Wahlström & Widstrand 1995

Läser man en Ed McBain vet man att det är en McBain och när man tar en Evan Hunter i sin hand vet man att det är en Hunter. Författaren tar under de olika namnen upp skilda områden. Det gällde redan 1954 då hans The Blackboard Jungle (Vänd dem inte ryggen) publicerades och sedan dess har det kommit hela 18 romaner förutom barnböcker, film- och TV-manus.

Sarah Welles är vacker hustru till åklagaren Michael, som med alla till buds stående medel försöker få fast Andrew, den nye maffiakungen i New York. Sarah råkar träffa Andrew under en semester och senare ännu en gång under dramatiska omständigheter, där hennes dotter är inblandad. Andrew kommer på detta sätt in i hennes liv och en kedja av lögner och otrohet gör Sarahs liv mycket komplicerat, i synnerhet som ingen av dem egentligen vet vem den andre är.

Michael får tillstånd att bugga Andrews våning och lyssnarna får sig en intensiv kärleksaffär med en mystisk kvinna till livs. Detta är ingen läsning för dem som inte tål runda ord utan en moralsaga i thrillerform, starkt berättad av en som kan berätta.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22