BROTTEN SOM SKAKADE SVERIGE

Oct 31st, 2017 | By | Category: 2017-10 okt, Recension

Omslag till Brotten som skakade SverigeAv Martin Borg
Historiska Media, 2017
ISBN 978-91-7545-544-0, 255 sidor

Borg beskriver i denna samling artiklar om svenska brottsfall mellan 1950 och 2010 inte bara uppmärksammade mord (Hedins massmord, polismorden i Malexander och pastorn i Knutby) utan också bedrägerier, biskop Helanders förtalskampanj, svindleriet gentemot fröken Stephens på Huseby och Norrmalmsdramat.

Mycket av detta finns redan i bokform av skribenter som Carl Olof Bernhardsson, Börje Heed och Jan-Öjvind Svahn för att nämna några, men Borg ger berättelserna en ny dimension genom att ställa frågor om drivkraften bakom förövarna, inte överdramatisera det vardagliga och dessutom beakta tidsaspekten och samhällsandan.

Martin Borg är som skribent och fotograf med främst populärhistoria som specialområde väl förtrogen med dessa skiftande ämnen. Han intresserar sig för människorna bakom de dramatiska och ibland patetiska brotten och försöker sätta in dem i ett större perspektiv.

Han har tidigare gett ut stora fotoböcker om bland annat Öland och Skåne och har anknytning till kommunikationsbyrån Mustang Media som bland annat producerar populärhistoriska böcker och förvaltar ett omfattande historiskt bildarkiv.

BJÖRN ENMAN

Martin Borg

Martin Borg. Foto Sven Persson Swelo

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22