BRIDA

Jun 12th, 2009 | By | Category: 2009-3, Recension

Omslag till Brida

Av Paulo Coelho
Brida 1990
Översatt av Jens Nordenhak
Inläst av Louise Raeder (5 CD + 1 MP3, cirka 6.5 tim)
Earbooks 2008

Detta är mums för alla som tror på new age, reinkarnation, häxsabbater och annat av det slaget. Coelho är en brännvinsadvokat i dessa ämnen. Han försöker (på allvar eller ej är svårt att veta) propagera via denna roman om den unga irländskan Brida som sägs ha en ovanlig gåva, men man får aldrig riktigt veta hur denna gåva yttrar sig annat än att flickan är nyfiken på allt som verkar vara paranormalt. Efter att ha träffat den namnlöse Mästaren i en skog för att av honom få lära sig om Månens Tradition och senare träffar hon en kvinna som skall utbilda henne till häxa.

Paulo Coelho

Baksidestexten säger att det är en gripande berättelse. Jag finner den inte ett dugg engagerande, enbart konstig. Vidare i texten talas om kärlek, passion, mysterier och andlighet. Man ska nog redan vara övertygad för att hålla med om det.

Jag har tidigare läst (och lyssnat på) ett par Coelho-böcker och har hela tiden funnit att jag inte hör till grupp till vilka hans skriverier marknadsförs. Men det finns andra som har motsatt uppfattning, annars skulle brasilianaren (född 1947) inte ha sålt 150 miljoner romaner världen över.

KJELL E. GENBERG

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22