BRF ENSAMHETEN

Apr 27th, 2013 | By | Category: 2013-04 apr, Recension

Omslag till Brf EnsamhetenAv Linda Spåman
Kolik Förlag 2013
ISBN 9789186509316, 357 sidor

Om du tycker att dagens svenskar är materialistiska, hyperindividualistiska och besatta i totalt oviktiga saker så kommer du älska denna bok. För den bekräftar allt det där med råge! För hela den här bostadsrättsförmedlingen bebos av trasiga, tragiska och ensamma människor med genomytliga värderingar. Det är hjärtskärande att läsa hur allt rasar samman för dem som enbart och uteslutande bryr som om hur stort det framtida klippet kommer bli när hyresrätten blev bostadsrätt, och vad som händer den som kommer i kläm.

Nu bor jag visserligen inte i bostadsrätt, men jag känner inte alls igen mig i detta. Så efter ett tag undrade jag om jag läser in för mycket samtidskommentar i denna mörka serie eller inte.

Linda SpåmanMen jag har svårt att se någon annan egentlig poäng annars. För allt handlar om Självupptagenhet och bristande Medmänsklighet. Och den isolering detta skapar. Jag har inget emot att läsa samtidskommentarer eller verk som utforskar det mörkaste inom oss, men det här är så extremt att det blir för overkligt. När jag läste klart serien ville jag mest bara slänga den, men inte utan att först fråga författaren om det verkligen är så här hon uppfattar sin omgivning.

JOHANNES GENBERG

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22