BRÄND

Sep 16th, 2009 | By | Category: 1998-1, Recension

Av Stuart Woods
Heat 1994
Översatt av Anders Bellis
B. Wahlström 1997

Första gången jag hörde talas om Stuart Woods var efter att ha sett filmen Chiefs på video. Historien var så imponerande sammansatt att jag letade rätt på boken den byggde på – Delano, Georgia, USA – hette den på svenska – och läsningen av den gav mig en ny författarfavorit.

Sedan dess har Woods kommit ut med ett antal böcker på svenska, ganska varierande standard, om man säger så, och ingen har väl egentligen nått samma höjd som debuten.

Men den senaste, Bränd, är inte dum den heller, Den handlar om förre snuten Jesse Warden som sitter inne, givetvis för något han inte gjort, och hela tiden hamnar i isoleringscell eftersom han slåss med alla på kåken.

Men myndigheterna har användning för honom. De vill ha in en infiltratör i en vapenfixerad sekt. Friheten visar sig bli bekymmersammare än fängelsevistelsen.

Woods väver samman huvudpersonens yttre och inre svårigheter till en särdeles spännande historia. Boken handlar om hur en människa måste kämpa för att återta kontrollen över sitt eget liv. Vad är svek och vad är hög moral?

BERTIL HAMRIN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22