BONNIERS STORA FILM & VIDEOGUIDE

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1996-1, Recension

Av Leonard Maltin (Am, red), Mårten Blomkvist, Lars Axelson (Sv. redaktörer).
Leonard Maltin’s Movie and Video Guide 1996
Översatt av Johan Rosell
Bonnier Alba 1995

Det här är givetvis ett verk för filmfreaks, men nu när varje TV-kväll hos folk med parabol eller kabel betyder tillgång till minst fem filmer, kan den tjocka boken vara till glädje också för oss andra. Till stor del innehåller volymen beskrivningar och betygsättning av utländsk film, men de svenska redaktörerna har skickligt bidragit till att de inhemska filmerna fått sin beskärda plats.

Till skillnad från andra verk i genren försöker inte denna vara ”folkuppfostrande”, utan också konnässörer av film som inte gör anspråk på att vara annat än underhållning kan söka sig fram i boken. Det betyder att den krimiintresserade får uppgifter omså divergerade rullar som Åh, en sån deckare med Bob Hope och Varning för Jönssonligan med Gösta Ekman till Sicilianska klanen med Jean Gabin eller de olika inspelningarna av Baskervilles hund efter Doyles berättelse.

Ju mer man läser i den stora boken (703 sidor inkl. register) desto roligare har man.

KJELL E. GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22