BÖNHÖRD

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-2, Recension

Av Danielle Steel
Answered Prayers 2002
Översatt av Barbro Tidholm
B. Wahlströms 2005

Steel hittar man i hemmen, aldrig på kultursidorna. Det beror säkert på att hon skriver om personer inom en amerikansk överklass som lever en för andra ouppnåelig dröm. Hon förklarar ofta att den drömmen inte har så rosa kanter, att den ofta och av olika anledningar kan bli en mara. Det handlar om den vackra och eleganta Faith Madison, gift med en bankir och bosatt på Manhattan, givetvis i de rikaste kvarteren. Dramat i den här historien är att han släpar på en gruvlig hemlighet. En barndomsvän dyker upp och blir katalysatorn som med sin vänskap får Faith att med sitt äktenskap som insats försöka göra sig fri från det förgångna.

Steel skriver visserligen lättuggad prosa, men de finns alltid tankar bakom hennes historier. De är kanske inte så politiskt korrekta ur strikt svensk synvinkel, men med tanke på hennes försäljningssiffor tycks de ha något att säga även till oss.

KERSTIN CARLSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22