BOKHANDELSBLUES Kunden har alltid fel

Oct 11th, 2012 | By | Category: 2012-10 okt, Recension

Omslag till BokhandelsbluesAv Jen Campbell
Weird Things Customers Say In Bookshops 2012
Översatt av Samuel Paulsson
Illustrerad av Henrik Lange
Känguru Förlag 2012
ISBN 978-91-86289-75-1, 128 sid

Det finns korkat folk överallt, så varför skulle bokhandelskunder vara annorlunda. Det här är en liten bok om korkade frågor som ställts till bokhandelsexpediter. Gudskelov är författaren engelska, antikvariatsmänniska bosatt i London. Vi slipper alltså tro att svenska kunder i bokhandeln är så dumma att de skulle kläcka ur sig saker som ”Jag läste en bok på sextiotalet. Jag kommer inte ihåg författaren eller titeln. Men den var grön och den fick mig att skratta. Vet du vilken jag menar?”

Jen CampbellDet finns fler av samma slag. En kund frågar efter en bok av William Shakespeare: ”Men den ska vara signerad av författaren!” Roligt … nja, snarare beklämmande. Om det vore ett autentiskt samtal. Ms Campbell får ursäkta, men jag tror det hela är ett påhitt, ungefär lika underbyggt som kvällstidningarnas horoskop.

Det som kommer närmast Dastskribenters och –läsares ämne är frågan: ”Han ni några kriminalböcker som tar upp fortkörningsböter?”

Mycket skojigare än så blir det inte. Om man nu inte tycker att människors bristande allmänbildning är höjden av humor.

Texterna lär ursprungligen ha publicerats på Twitter. De kunde gott ha stannat där.

KJELL E. GENBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22