BLOT

Jun 17th, 2008 | By | Category: 2008-3, Recension

Omslag till BlotAv Håkan Östlundh
Ordfront 2008

Gotland är ett farligt ställe, om vi ska tro alla deckarförfattare som har ön som miljö. Håkan Östlundh har nu kommit med den fjärde boken från ön, och poliserna är med från förr, och några kärleksrelationer (eller snarare tidigare relationer) finns med i personporträtten.

Början är slutet, det förstår vi snabbt, inte för att vi vet vad som hänt men för att en av huvudpersonerna ligger på intensivvården i Stockholm efter dramats upplösning.

Två personer hittas mördade på en gård. Den svårt skadade mannen är inte den polisen och läsarna tror, utan hans kusin. Den som man trodde var offret är försvunnen, och man utgår från att han är mördaren.

Men så enkelt är det inte.

Läsaren får många fler ledtrådar än poliserna, och handlingen slingrar sig fram med olika personer i fokus i de olika kaptilen.

Håkan ÖstlundhDet blir en blandning av klassisk pusseldeckare och modern polisroman, och en god gotlandskänsla. Jag gillar pusslet, intrigen, men retar mig lite på starten med huvudpersonen på sjukhuset. Visst kan författare ta livet av sina hjältar, men nej, inte den här gången. Så riktigt spännande blir inte det inslaget, mest en gimmick.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22