BLODSPENGAR

Oct 17th, 2019 | By | Category: 2019-10 okt, Recension

Omslag till BlodspengarAv Anders Gustafson och Johan Kant
Lind & Co, 2019
ISBN 978-91-7861-437-0, 298 sidor

Anders Gustafson och Johan Kant står bakom de populära böckerna om kriminalinspektören Solbritt Andersson i den s.k. Singö-serien. De debuterade 2015 med Singöspionen, som följdes av Mordbrännaren (2016), Sändebudet (2017) och Änglabarnet (2018) Den nya boken, Blodspengar, utspelar sig tidsmässigt efter Sändebudet och före Änglabarnet.

Handlingen utspelar sig även denna gång i Norrtäljetrakten och Singö. En människofot påträffas i en bassäng för laxodling. Polisen anländer och hittar flera kroppsdelar men inget huvud, så det tar ett tag innan liket kan identifieras. Solbritt Andersson är kriminalinspektör och börjar arbeta efter sjukskrivning för en arbetsskada. Mordet verkar ha samband med kriminella gäng i trakten och, som det visar sig mot slutet, även ett mord på läkarhuset i Fruängen i Stockholm flera år tidigare.

Gustafson och Kant skriver flyhänt med snabbt tempo. Läsaren får följa Solbritts och hennes kollegers arbete, som kontrasteras mot hennes inte helt enkla privatliv: en pensionerad make som Solbritt misstänker dricker för mycket, en aggressiv och anklagande dotter, en sjuk mamma och en rebellisk dotterdotter.

Handlingen är spännande och trovärdig. Det är ”vanliga” poliser som skildras och inga hjältefigurer. Huvudpersonerna är faktiskt riktigt trivsamma. Boken är lättläst och håller tempot ända till slutet.

LARS-ERIK HOLM

Anders Gustafson & Johan Kant

Anders Gustafson och Johan Kant. Foto Eva Lindblad

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22