BLODSHÄMND

Jan 17th, 2008 | By | Category: 2001-4, Recension

Av Hans Holmér
Wahlström & Widstrand 2001

Holmers prosa är väldigt speciell, korthuggen utan att vara direkt precis. Men den är effektiv i det sammanhang författaren använder den. Blodshämnd är berättelsen om fadern till en sjuårig flicka som hittas mördad. Efter många turer åker en av två misstänkta mördare fast och skall genomgå rättspsykiatrisk undersökning. Men fadern – lustigt nog rättschef i justitiedepartementet – har andra planer.
Holmer berättar en inverterad historia, man vet som läsare allt, och det förtar en del av spänningen eftersom det gör ganska lätt att räkna ut att poliserna ska ta hem spelet till sist. Det ska ju komma fler böcker om Loppan & Co. Hans chef, kallad J35, blir upp över öronen kär på gamla dar och hennes upplevelse är riktigt fyndigt berättad.
Det här är en av Holmérs bättre böcker. Den skulle ha kunnat bli mer spännande om läsaren placerats i en mer osäker sits.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22