BLODSBRÖDER

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Recension

av Jeffrey Archer
Sons of Fortune 2002
Översatt av Anders Bellis
B. Wahlströms 2006

Välskrivande Jeffrey Archer är väl värd att omnämnas ännu en gång och här är pocketupplagan efter originalet, som kom ut redan 2004 på svenska. Påminner i viss mån om boken och TV-serien för många år sedan i svensk TV med titeln De fattiga och rika, som blev otroligt populär. Kanske skulle man inte veta början? Men naturligtvis ger den krydda till det som komma skall. ”Det var ett ögonblicks verk. Sköterskan som tog den nyfödde tvillingpojken och bytte ut honom mot en baby som dött några minuter tidigare blev aldrig avslöjad.”

Två pojkar växer upp i ett amerikanskt samhälle helt ovetande om att de är tvillingar. De båda får uppleva ett mycket spännande liv på var sitt håll. Skolor med olika aktiviteter som ständigt ställer större och större krav på dem. Uppväxten präglar deras politiska övertygelse. Nat går sin väg och Fletcher sin. De söker sig mot höjder där kampen kommer att stå mellan de två, helt ovetande om broderskapet. Spänningen blir olidlig. Jeffrey Archer kan konsten att skapa en sådan till sista punkten.

MARGARETA MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22