BLODSBAND

Sep 18th, 2019 | By | Category: 2019-09 sep, Recension

Omslag till BlodsbandAv Ingrid Hedström
Alfabeta, 2019
ISBN 9789150120813, inbunden, 399 sidor

Ingrid Hedström har sedan sina succéböcker om undersökningsdomaren Poirot i fiktiva Villette i Belgien ägnat sig åt en deckarserie förlagd i Dalarna.

Det här är fjärde boken om diplomaten Astrid Sammils. Hon har nu sadlat om och blivit teaterchef i Budapest, en inte helt enkel plats att verka på. Hon har ändå sitt släkthus i Dalarna kvar att kunna besöka då och då. Ofta med dödlig utgång á la Midsomer.

Nu ska hon gifta sig med sin islänning Stefan Hallgrimsson. Det första som händer när hon kommer till huset är att hon blir kontaktad av en man som säger sig vara hennes systerson. Problemet är att hon varken har eller har haft någon syster. Hans bevis känns ändå trovärdiga och Astrid bestämmer sig för att börja forska i saken.

Samtidigt begås ett mord på en 60-årig kvinna och ett trettioårigt lik hittas i en jordkällare. Föga anar man att allt hänger ihop, eller kanske ändå. Det är ju en deckare.

En av Astrid Sammils vänner är en kvinna som tidigare befunnit sig på samhällets botten. Carina Svahn, vars liv nu är mer än ordnat, älskar att hjälpa polisen. En slags modern Puck Bure. Det finns fler paralleller till Maria Lang och för all del Morden i Midsomer. Landsbygd, mystiska scener, akademisk miljö och ett flertal lik.

Ingrid Hedström väver skickligt ihop en gammaldags pusseldeckare med både falska och äkta ledtrådar. Kanske blir det onödigt dramatiskt i slutändan, men det är kanske så det ska vara.

Ingrid Hedströms nisch bland svenska kriminalromaner är smal, men ack så behövlig.

NISSE SCHERMAN

Ingrid Hedström.

Ingrid Hedström. Foto Magnus Liam Karlsson

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22