BLODRÖD MÅNE ÖVER VILLETTE

Mar 28th, 2011 | By | Category: 2011-3 mars, Recension

Omslag till Blodröd måne över VilletteAv Ingrid Hedström
Alfabeta 2011
ISBN 978-91-501-1157-6, 384 sidor, inbunden

Den här boken är den fjärde fristående delen i serien om undersökningsdomaren Martine Poirot. En lärares fru, dotter och barnbarn hittas mördade i ett kalkbrott. Det här är inget brott som kan relateras till dråp eller vansinnesdåd. Det är överlagt mord och spåren leder långt tillbaka i tiden. Mord på ett tåg i Balkan, en svensk film som aldrig visats och flera märkliga försvinnanden.

Som vanligt är det en välskriven bok, en snitsig intrig och stundtals riktigt spännande turer. Det är sällan en kriminalroman blir så spännande som när upphovskvinnan heter Ingrid Hedström.

Ingrid HedströmIngrid Hedströms böcker har ett tyngre innehåll än vad de flesta av hennes konkurrenter mäktar med. Visst har Ingrid Hedström med sina Villette-böcker klättrat upp bland landets tre främsta skribenter av spänningsromaner.

Det enda som irriterar mig är att Hedström liksom många av hennes gelikar hittar motiven till dåden i andra världskriget. Herregud kan vi inte lämna detta krig bakom oss. Alla TV-filmer, spelfilmer, romaner och faktaböcker har väl snart sugit ut varje sekund av kriget.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22