BLOD ÖVER SERAFERNAS SERENAD

Mar 12th, 2010 | By | Category: 2005-1, Recension

Av Johan Holm
Kalla Kulor Förlag 2004

Sam Lindwalls första fall är undertiteln till denna debut. Prologen är intressant, men får naturligtvis sitt svar i slutet av boken. Mycket smart gjort. Just detta håller samman mycket av det viktiga i boken, som är en deckare.

Sam Lindwall är en detektiv som genomgått polisskolan, vilket naturligtvis irriterar polisen som hela tiden måste hålla sig inom ramarna – nåja!

Otrohet är väl inte hans bästa spanjobb, men han har fått kontakt med ett stort svensk försäkringsföretag, som vill veta allt om utländska företag, konkurrenter, som nästlar sig in i de äktsvenska.

Han tar kontakt med en kompis, som är ”topphacker”, en av de allra bästa, men dyr. Han åtar sig jobbet. Så börjar en livsfarlig sökning och intrång i försäkringsvärldens datasystem. Med hjälp av personer inne i systemet tar han sig fram till de som är i vårt land för att söndra och ta över. Ett mord på hans vän Ricardo ger eld åt hans sökande.

Mycket mer finns att säga, språket är tufft, söderstockholmska, men roligt i sina vändningar. Vi väntar på nästa.

PS. Omslaget förbryllar mig en aning. På vilket sätt hör det ihop med handlingen? Men gruvligt är det under alla omständigheter.

MARGARETA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22