BLIND DATE

Sep 3rd, 2009 | By | Category: 2000-4, Recension

Av France, Fyfield [pseud för Frances Hegarty)
Blind Date 1998
Översatt av Line Ahrland
Minotaur 2000

Det är svårt att karaktärisera Fyfields författarskap men det närmaste blir att hon skriver psykologiska kriminalromaner, ofta om maskulina herrar med viljan att på olika sätt skada den de bor samman med.

Psykologiska romaner brukar hålla sig på det själsliga planet, men i prologen till Blind date finns ett ohyggligt grymt mord i en by en bit från London. Man anar att detta endast är början, att det kan bli ännu värre. Våldets spiral har börjat snurra och läsaren dras med i svängarna, tar veta en del om händelseförlopp och sanning, men utsätts för tvivel och ännu mot slutet mår man nästan dåligt mitt i ivern att rusa vidare genom sidorna.

Skåneförlaget Minoutaur har tagit hit flera intressanta författare i och med att det bildades i fjol. Fyfield är ytterligare ett steg mot att etablera förlaget bland de kräset stora i Sverige. Till detta kommer att förläggaren har förstånd att använda sig av utmärkta översättare, vilket inte minst denna roman visar.

INGER STRANDBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22