BLAND BLINDA SKÄR

Mar 5th, 2010 | By | Category: 2007-2, Recension

Av Joakim Westlund
Blommaberg förlag 2006

Bland blinda skär utspelas under sommaren i Söderhamnstrakten, närmare bestämt fiskeläget Skärså. I boken Wilmertsstrand.

Det här är en miljö som författaren kan utan och innan. Likaså fiskaryrket och dess redskap. Sen pratas det i det oändliga utan någon form av spänning. Nya och gamla mord sker och upptäcks och till sist återstår en handfull individer bland dem ett antal journalister.

Boken avslutas med att kriminalreportern senare på hösten får veta att en äldre kvinna hittats svårförklarligt död, en ung kvinna våldtagits av tre svarta män och en treåring mördats. Treåringen hade adopterats av en av familjerna i Bland blinda skär. Så här lyder bokens två sista meningar: ”Kunde höstens händelser ha kopplingar till sommarens? Den tredje delen i romansviten, Höst i skärselden, beräknas komma ut under 2007.” Gud hjälpe mig.

Bäste Westlund, du har säkert andra skrivarsträngar på din lyra. Utnyttja dem, för stundtals är ditt prat underhållande.

LENNART HÖGMAN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22