BLÅMÄRKEN

Dec 1st, 2020 | By | Category: 2020-12 dec, Recension

Omslag till BlåmärkenAv Lina Arvidsson
Lind & Co, 2020
ISBN 9789179032920, inbunden, 358 sidor

När författaren följer upp sin debut Ett hem att dö för, gör hon det med att åter låta huvudpersonen arbeta inom omsorgen. Stella arbetar på ett äldreboende och trivs med det. Hemma har hon det värre. Hennes pojkvän Samuel är mer än lovligt dominerande. Ett riktigt ärkesvin.

När Stella mycket oväntat ärver en paradvåning mitt i Stockholm av Maj, en av sina gamla vårdtagare, öppnar sig nya möjlighet i hennes liv. Hon får chansen att bryta sig loss, att börja ett nytt liv. Men vad är det för hemligheter som lägenheten döljer? Vad har tilldragit sig där? Vem var egentligen Maj?

Bokens styrka är den synnerligen välkonstruerade intrigen. Den är både spännande och fylld av oväntade vändningar. Dessutom innehåller berättelsen en lagom dos samhällskritik, vad annars om man skriver om omsorg i Sverige? Vad annars om man skriver om mäns våld mot kvinnor?
De olika bottnarna gör Lina Arvidssons roman mycket läsvärd. Spänning och engagemang i en välsvarvad mix. För att öka autenticiteten har författaren stuckit in små rättegångsutdrag i texten. Smart.

Kvinnor som far illa i hemmet är förvisso inte något ovanligt i svenska kriminalromaner. Lina Arvidsson har lyckats att inte skriva om problemet slentrianmässigt. Hon har skapat en egen historia som blir både engagerande och spännande.

NISSE SCHERMAN

Lina Arvidsson

Lina Arvidsson. Foto Eva Lindblad

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22