BITTRARE ÄN DÖDEN

Sep 2nd, 2010 | By | Category: 2010-3, Recension

Omslag till Bittrare än dödenAv Camilla Grebe och Åsa Träff
Wahlström & Widstrand 2010

Detta är en roman om stalking och hetsmord på kvinnor, skriven av systrarna Grebe och Träff som i fjol debuterade med Någon sorts frid. Damerna skriver med stort patos.

Huvudperson är terapeuten och psykologen Siri Bergman som tillsammans med kollegan Aina leder en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer. Dessa kvinnor berättar sina skakande historier samtidigt som Siri och Aina blandas in i utredningen av mordet på en ihjälsparkad mor, vars dotter ligger gömd under köksbordet och bevittnar alltsammans. Det visar sig att den historien har koppling till en av kvinnorna i självhjälpsgruppen.

Boken är en lite spretig berättelse om våld i hemmet, våldtäkter och psykisk misshandel. Och dessutom om vådan av att tro att alla offer alltid berättar sanningen.

Huvudpersonen Siri har det inte heller så lätt. Hon dricker för mycket och gruppens berättelser skrämmer henne från att våga lita på sina känslor inför den som hon vill älska.

Det är en okej roman, välskriven likt de flesta nu för tiden, men intrigen kunde ha bearbetats lite extra. Då hade kanske inte en van deckarläsare kunnat förutse upplösningen lika lätt.

Camilla Grebe är civilekonom, driver ett konsultföretag och var med och startade ljudbokförlaget StorySide. Åsa Träff driver tillsammans med två kollegor en privat psykologmottagning i Stockholm.

LENA JEPPSON

Camilla Grebe. Foto Sandra Qvist

Camilla Grebe. Foto Sandra Qvist

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22