BITTER SKÖRD

Feb 4th, 2008 | By | Category: 2001-1, Recension

Av Ann Rule
Bitter Harvest, 1997
Översatt av Olle Sahlin
Peter Asschenfeldts förlag, 1999

Mike Farrar och Deborah Green är två omtyckta och framgångsrika läkare i Kansas. De gifter sig, får två döttrar och en son, flyttar i mitten av 90-talet in i en överdådig 500-kvadratmeters villa. Paret har goda föräldrar och vänner, barnen är duktiga i skolan. Allt ser ljust ut. Så börjar mamman dricka. Familjelivet kraschar, barnen vänder sig mot föräldrarna. Varför? Varför super Deborah och blir allt besinningslösare och hätskare? Är det för att pappan ägnar sig för mycket åt karriären? Är allt hans fel? Eller är hon sinnessjuk? Är barnen i fara när de är med henne? Obevekligt faller makarnas till synes så välordnade värld sönder och slutar i flammor och död.

Ann Rule är fd polis och kriminolog men författar på heltid sedan många år och har ett stort antal dokumentärberättelser om brott och brottslingar bakom sig. Det förvånar mig inte om det här är den bästa. I alla fall har jag knappast läst någon mer stilsäker och inträngande brotts- och rättegångsskildring. En eloge till nystartade Peter Asschenfeldts förlag som har funnit och gett ut den. Och som kanske kan hitta flera.

JAN ERIC ARVASTSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22