BINDNINGEN

Feb 4th, 2008 | By | Category: 2001-1, Recension

Av Heather Lewis
The Second Suspect 1998
Översatt av Ia Lind Ordfront 2000Detta är en troligtvis avsiktligt förvirrande roman med den kvinnliga kriminalpolisen Caroline Reese i en av de många huvudrollerna, hon får i uppdrag att sätta fast den rike och mäktige affärsmagnaten och droghandlaren Gabriel Santerre i vars badkar man hittat en bakbunden och död flicka.

Santerre anklagar sin förvirrade hustru för mordet och eftersom han har makt att köpa sig fri gör han försök till detta. Reese tror honom inte och under hennes utredning dras hon in i en märklig härva av övergrepp, märkligt bordellägande och träffar personer både inom och utanför poliskåren, som alla tycks vilja dra åt olika håll.

Lewis språk är korthugget och under berättelsens gång får man veta mer och mer om Reeses inte helt fläckfria bakgrund. Romanen är skriven i korta scener, i en mycket filmisk stil som nästan utesluter personernas utseende och mycket lite berättar inre monologer. Det vintriga New York består av adresser som läsaren förmodas känna till. Men efterhand tätnar dramat och en stor del av alla pusselbitar faller på plats.

JAN NYGREN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22