BIÄTAREN

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Lotta Landerholm
Alfabeta/Anamma 2002

Det var med stor spänning som jag, som ”gammal” gotlänning och Visbybo, tog denna bok i mina händer. Skulle mitt barndoms underbara Gotland stämma med vad denna ”Stockholmsgotlänning” satt på pränt?

Svaret blev ja! Här är en gotlänning som dels älskar sitt Gotland och dels kan skriva deckare så man hisnar. Den verkade visserligen aningen trög i början men efter hand träder fram en fin och hållbar intrig. Och vilka människor hon har i denna sin andra deckare. Vadmånde det bliva av denna deckarbegåvning?

Några av huvudpersonerna är åklagaren Karin Ardner, kriminalkommissarie Håkan Åström, Jill Rosberg, den vackra och unga kvinnan som så mycket kretsar kring samt den lilla unga brådmogna pojken Emanuel.

Kring dessa och andra personer har författarinnan vävt ett mönster av ondska och död som utspelas på en sommarfagert Gotland där naturen, växter, djur, blommor och fåglar spelar en stor roll.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22