BEGRAVT I GLÖMSKA

Feb 9th, 2009 | By | Category: 2009-1, Recension

Omslag till Begravd i glömska

Av Nora Roberts
Tribute 2008
Översatt av Margareta Järnebrand
Albert Bonniers 2009

Boken har en märkligt metaforrik text där metaforerna inte alltid är så lätta att förstå sig på. Kanske beror detta på Roberts – jag har inte läst originaltexten – kanske på översättaren. Det ska föreställa en deckare men liknar mest de kioskböcker som en gång i världen såldes under beteckningen Vita Serien. Det blir en hel del sex mellan vackra män och likaledes vackra kvinnor och det är i skildringen av dessa bedrifter som de flesta metaforer begagnas. Det blir mer kul än upphetsande.

nora roberts

Deckarintrigen då. Tja, om man väljer att tro på att det finns en värld där människorna antingen är onda skurkar eller goda skattebetalare är den okej. Den är dessutom inte övervägande. Kärleken (eller det sexiga) tar upp större delen av handlingen.

Detta är, som kanske märks, inte min musik. Men för andra tycks det vara det. När Begravt i glömska kom ut i USA gick den genast upp på New York Times bestsellerlista.
Nå, det kan ha berott på att den inte är svår att traggla sig igenom (bara man håller skrattmusklerna i schack) och emellanåt är den riktigt underhållande. Men det är tur att jag skriver dessa rader alldeles efter läsningen, hade jag väntat skulle boktiteln troligen ha vunnit laga kraft.

KARL HJELM

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22