BECKMÖRKER

Jan 12th, 2008 | By | Category: 2000-3, Recension

Av Bodil Mårtensson
Prisma 2000

Den här romanen innehåller en sorglig historia och en ganska rolig. Den är välskriven – och väl skriven d v s intrigskapandet är gott och förmedlandet av intrigen är lika gott. Mordmetoden – gift – har inte använts i kriminallitteraturen på rätt länge och Bodil Mårtensson turnering av tillfälle, metod och motiv är inte illa. Ett litet plus till och med för införskaffandet.
Jag blev lite misstänksam när det kom in ett motorcykelgäng i handlingen. Sådant brukar betyda våld och sociala pekpinnar, men där kom mina farhågor på skam.
Joakim Hill, kommissarien vid Helsingborgspolisen, blir kär och ska bli pappa. Det tycks vara populärt bland deckarförfattare just nu (se Edwardsons senaste). En sidohandling om ”spöken” får en rätt skojig upplösning, nästan i stil med Scooby Doo, fast med lite mer allvar i botten.
Jag vet inte om det är förlaget som kräver att romaner ska vara över 300 sidor långa. På vissa ställen tycks författaren ha plågats av ett sådant krav. Det finns en del passager med samtal och beskrivningar som knappast för handlingen framåt eller ger mer dimension åt personerna.

HELENA GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22