BE TILL GUD MEN RETA INTE DJÄVULEN

Sep 3rd, 2009 | By | Category: 2000-4, Recension

Av Mats Ahrén och Staffan Engström
Forum 2000

Detta är thriller nummer två i en planerad serie av författarparet. Förra året lovprisade jag deras debut och menade att jag gärna ser fram emot flera i samma fina stil. Och här har vi alltså ännu en skriven i samma rappa och spännande stil som den första. Inledningsvis är det något som inte stämmer i det daghem som dottersonen till Alice Eklund är placerad i. Vid ett besök finner hon att hemmets uppfattning om hur barn ska uppfostras inte alls stämmer med den Alice är van vid. Hon blir misstänksam och eftersom hon sedan tidigare känner journalisten Benny Lilja hör hon av sig till honom. När han tar kontakt med förskolan finner han att den drivs av en organisation kallad Mentarkyrkan, som har förgreningar över hela världen. Kyrkan är mycket mäktig och man rekryterar sina medlemmar bland affärsmän och politiker samt även till stor del bland unga och osäkra människor med svag egen vilja.

Benny, från första boken, anar inte hur stor och stark organisationen är. Men han får snart veta det.

Det här författarparet vet verkligen hur man ska skriva en bra och spännande historia och de ämnen och intriger man valt är utmärkta. Stilen är rapp och denna bok är både spännande och lättläst och jag ser fram emot thriller nummer tre i serien.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22