BARNATRO

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Arvid Rundberg
Wildbergs Förlag 2001

Denna minideckare från ett litet förlag kom jag på av ren slump. Nackdelen med att vara liten är ju att man har svårt att nå sin publik.

Det är glädjande att återknyta bekantskapen med författaren Arvid Rundberg, som det varit tyst om under många år, i alla fall i deckare- & thrillerkretsar. Men med ett 30-tal deckare, thrillers och TV-pjäser bakom sig är han välkänd. Här är han tillbaka med en deckare som i omfång är mindre än vanligt men med ett innehåll som verkligen är både aktuellt och skrämmande.

I egenskap av nämndeman vid Stockholms tingsrätt har han under årens lopp varit med om att döma många förhärdade brottslingar för de mest våldsamma och fruktansvärda brott. Dessa kunskaper har han nu omsatt i en deckare, som inte sparar på hemskheterna i den pedofilhärva det hela handlar om.

Kanske, jag säger kanske, kommer Arvids politiska åsikter fram aningen för starkt, men det är ju något han står för. Man märker även att han har haft en militär bakgrund.

Adress till förlaget: Karlskronavägen 23, n.b., 121 52 Johanneshov. E-post: wildbergs@hotmail.com

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22