BÄRA FRUKT

Jan 19th, 2022 | By | Category: 2022-01 jan, Recension

Omslag till Bära fruktAv Emilia Millares
Bokförlaget Polaris, 2021
ISBN 9789177955528, inbunden, 268 sidor

Millares bok handlar om Alma som längtar efter barn. Hennes pojkvän Ceasar är inte lika intresserad. En inte ovanlig konflikt om kvinnan också råkar vara litet äldre. Lösningen för en desperat Alma är att sätta ut p-pillren. Som läsare uppfattar man det nog som en drastisk och självsvåldig åtgärd. Hur som helst, Alma blir gravid och så vidtar en utdragen psykologisk process för förberedelsen att bli mamma. Ceasars roll i sammanhanget är diffus och underordnad.

Ultraljudsundersökning med oklara besked, som efter ytterligare undersökningar visar att fostret har ett enkammarhjärta. Det är förstås ett katastrofalt besked som tvingar Alma och Ceasar till svåra ställningstaganden. Ska man föda ett missbildat barn med oklar framtid eller avbryta graviditeten i förtid?

Det är en känsloladdad roman, som kretsar kring en smula neurotisk huvudperson. Hur hon hanterar en livskris är kanske tankeväckande, men likafullt fyllt av frågetecken.

Millares roman är läs- och tänkvärd, skriven med ett lättillgängligt språk och skulle mycket väl kunna fungera som undervisningsmaterial för personal inom mödravård och neonatalvård.

ULF MALMSTRÖM

Emilia Millares

Emilia Millares. Foto Joel N ilsson

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22