BAD BOY

Sep 1st, 2010 | By | Category: 2010-3, Recension

Omslag till Bad boyAv Peter Robinson
Hodder & Stoughton 2010

Alan Banks har semester och befinner sig i Kalifornien. Hade han varit hemma hade möjligen den här historien fått ett annat förlopp.

Hans dotter Tracy delar bostad  med ett par  andra unga kvinnor, Erin och Rose. Erin och hennes familj har varit grannar till Banks tidigare. Erin blir osams med sin pojkvän, Jaff. När hon hastigt lämnar hans lägenhet, ”ett rov för stridiga  känslor”, tar hon med sig en pistol och far hem till föräldrarna. Hennes mor hittar vapnet och beger sig till polisen för att få hjälp av Banks.

Peter-RobinsonHan är ju inte på plats, och nu börjar en serie händelser: Tracy söker upp Jaff  för att varna honom om vad som hänt. Han lockar henne med sig på flykten, vilken leder till Banks tomma hus. Allt är frid och fröjd till en början, men Jaff blir alltmer oberäknelig ju mer kokain han suger i sig.

Han jagas förstås av polisen men också av Farmer, en mäktig man inom knarkhandeln. Tempot  skruvas upp ytterligare när Annie Cabbot kommer till Banks stuga för att vattna  hans krukväxter. Jaff skjuter henne. Vid det här laget vill Tracy lämna Jaff , men han tvingar henne med sig till London, varifrån han kan ta sig ut ur landet.

Då Banks kommer hem möts han på flygplatsen av polis och innan han hinner hämta sig efter flygresan kastas han in i jakten på sin dotter och Jaff.

Som så ofta förr struntar han i reglementet för att nå sitt mål. Bokens titel syftar förstås  på den tydligt ”stygge pojken” Jaff  men också på Banks,  som när Tracy är hotad är beredd  att  ta otillåtna risker.

BENGT HEURLIN

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22