BABYLONS STJÄRNA

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av Barbara Wood
Star of Babylon 2004
Översatt av Ulla Danielsson
Wahlström & Widstrand 2004

Ung, vacker och orädd expert på egyptologi möter viril, storslagen men ödmjuk polis i en historia av apokalyptiska mått: Arkeologen kallas plötsligt till sin gamle mentors sjukbädd. Döende lyckas han pressa fram ett par ord: ”Hjälp – Babylons stjärna – skynda dig”. Bunden av sin tacksamhet mot professorn och sporrad av sin nyfikenhet ger sig arkeologen in i ett energiskt sökande efter svaret på gåtan om Babylons stjärna, åtföljd av den hjältemodiga polisen, tillika son till professorn och arvtagare till gåtan om Babylons stjärna. Vi får sedan följa paret på deras romantiska färder hit och dit i världen och i den oundvikliga kärlekshistorien.

Det är tydligt att Dan Browns Da Vincikoden har skapat ett intresse för historiska gåtor. Den här boken är emellertid underlägsen sin föregångare såväl intrigmässigt som litterärt: Det här är en bok som varken är spännande, rolig eller gåtfull; den är förutsägbar, enkel och som gjord för att bli ett Hollywoodmanus.

KERSTIN WALL  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22