AVSLÖJAD

Jan 1st, 2009 | By | Category: 1999-2, Recension

Av David Ignatius
A Firing Offense 1997
Översatt av Ia Lind
Norstedts 1998

Som undertitel på omslaget står det: Mediathriller. Och i baksidestexten sägs att detta är den nya tidens första mediathriller. Att deckare och thriller har journalister som huvudpersoner och att massmedier spelar en stor roll är inget nytt Så inte heller i denna storpolitiska affärsinriktade historia där ekonomijournalisten den på välrenommerade stora amerikanska dagstidningen kommer skumraskaffärer på spåren, som inbegriper en av hans kolleger.
Eftersom författaren är just ekonomijournalist på Washington Post kan man tänka sig att en del av tidningsinteriörerna är verklighets trogna, men även om storpolitik och storaffärer kan vara otroliga i verkligheten (Truster mm) måste en författare också kunna göra dem trovärdiga i en berättelse. Och här glappar det tyvärr en hel del. Tidningsmiljön må vara realistisk, personerna är det inte.
Man kan bara hoppas att David Ignatius återkommer med en ekonomithriller där han behärskar ämnet bättre. Amerikanska jurister kan ju skriva spännande, varför inte ekonomijournalister.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22