AVDELNING 73

Jun 27th, 2015 | By | Category: 2015-06 juni, Recension

Omslag till Avdelning 73Av Sofie Sarenbrant
Massolit Förlag, 2015
ISBN 9789187783210, inbunden, 365 sidor

Sofie Sarenbrant kommer träget ut med en deckare om året. Detta är den sjätte i raden, och samtidigt den fjärde om kriminalinspektör Emma Sköld.

Emma har råkat ut för en ridolycka, men hon tror själv att det är ett attentat. Hon hamnar i koma på sjukhuset och det är osäkert om hon kommer att vakna upp igen. Men när det sker efter fem månader är inte allt så okomplicerat längre. Hennes baby har nu blivit ett halvår gammal. Dessutom har den lilla flickan under tiden tagits om hand av Emmas sambo Kristoffers före detta flickvän.

Emma ligger ovetande om detta på intensiven. När hon så småningom flyttas till Avdelning 73 börjar hon forska i sin olycka och är också undrande över Kristoffers beteende. På denna avdelning är hon inte så skyddad och vem som helst kan komma åt henne.

Den enda person som tror på hennes teorier är hennes chef Nyllet som börjar göra efterforskningar eftersom Emma inte kan komma ur sjukhussängen.

Boken börjar som en relationsroman, med svartsjuka och beskrivningar av Emmas förhållande till sina föräldrar, sin man och sin syster. Så småningom ökar dramatiken för att stegras rejält mot slutet.

Att den före detta sambon inte har rent mjöl i påsen förstår man snart, men finns det fler skurkar? Det är för en van deckarläsare inte så svårt att gissa, men Sofie Sarenbrant förmår ändå att överraska rejält med sin avslutning på denna bok.

Författaren har funnit sin ton i skrivandet och hon blir allt skickligare på att spinna sina intriger. Hon har en bra balans mellan familjerelationer och spänningsmoment, men jag tror att det finns mer att hämta, toppen är inte nådd än.

NISSE SCHERMAN

Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant. Foto Bingo Rimér

 

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22