AV JORD ÄR DU KOMMEN

Nov 17th, 2015 | By | Category: 2015-11 nov, Recension

Omslag till Av jord är du kommenAv Thomas Erikson och Christina Granbom
Hoi Förlag, 2015
ISBN 978-91-7557-861-3, 333 sidor

Snart sagt alla yrkesutövare har varit huvudpersoner i svenska deckare genom åren så det var oundvikligen dags för en begravningsentreprenör från Arboga i Västmanland. Där verkar tvåbarnsmodern Rita Benson vars affärer, underligt nog med tanke på alla som dör, inte går så bra trots att familjeföretaget är gammalt och borde vara stabilt. Äktenskapet med Lars går också på kryckor – så pass att maken förlöper hemmet tillsammans med en kvinna han nyligen lärt känna via nätet – och av försörjningsskäl har han tagit dessutom tagit begravningsbyråns alla pengar med dig.

Thomas EriksonRitas far – begravningsbyråns grundare – blir så förtvivlad över denna försnillning att han tar livet av sig. Dottern har inga pengar, men den gode fadern hade ju en livförsäkring. Men hon är fortfarande pank när hon blir vittne till ett dödsfall som hon kunnat avvärja men inte gjorde. Liket blev i stället kund hos byrån. Och så inträffar ett mord. Alla bäckar små …

Christina GranbomDet där mordet blir en historia i sig. Rita förhörs av polisen som inte är helnöjda med hennes svar på frågorna. Förvecklingarna bara fortsätter och tvingar läsarens mungipor uppåt.

Paret Erikson–Granbom har åstadkommit en välskriven rolig och spännande historia som emellanåt är hemsk men lika ofta mysig. Författarna har vinnlagt sig om att skapa slagkraftiga karaktärer.

Tydligt är att minst en uppföljare är på gång. Den här boken avslutas med en tydlig antydan om detta.

Fast omslaget, där båda författarna är med, tyder förstås på motsatsen.

Thomas Erikson är beteendevetare, coach, föreläsare, ledarskapstränare och författare. Han driver en konsultverksamhet med fokus på att förändra beteenden inom olika typer av organisationer samt coachar ett antal chefer varje år inom det svenska näringslivet. Hittills har han gett ut tre böcker i thrillerserien om beteendevetaren Alex King.

Christina Granbom är född 1973 i Småland. Hon arbetar idag som konsult inom marknadsföring och försäljning och har tidigare arbetat som operationssjuksköterska. Hon debuterade 2014 med Morsarvet och 2015 kom uppföljaren En god gärning, båda om polisinspektör Mildred Carlesten i centrum av det lilla samhället Kungsör.

INGER STRANDBERG

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22