APELSINMIKROFONEN

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2006-4, Recension

Av Dekius Lack (pseud for Krister Gerhardsson)
Bakhåll 2006

Precis som förra året har Lack/Gerhardsson hittat på en suggestiv och bra titel på sin roman. Hans pikareskhjälte – en kåt polisman med stor tur och liten intelligens vid namn Robert Wall – vandrar genom ett slags fars med tragikomiskt existensiella inslag. Här handlar det om hur polisen fått supermodern avlyssningsutrustning och Wall tar chansen att kolla vänner och bekanta. För att inte tala om de mikrofoner som hamnar i kvinnliga kollegers omklädningsrum.

Man funderar över hur Wall klarat sig igenom tre romaner före denna. Han borde ha fått sparken efter kapitel ett i bok nummer ett, men hans förmåga att krångla sig ur hopplösa lägen är lika stor som hans hjärna är liten. Dessutom är polischefen Granberg hans räddande ängel.

Sen kan man fråga sig om det är en deckare (polisroman?) eller ej. Svaret blir nog ej, men om man har det rätta sinnelaget (och en humor som är synnerligen låg) kan man få nöje av det skrivna. Jag fann den mycket underhållande – men snudd på obegriplig.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22