AOMANJUSKOGEN 4

Sep 13th, 2015 | By | Category: 2015-09 sep, Recension

Omslag till Aomanjuskogen 4Av Hisae Iwaoka
Ordbilder förlag, 2015
ISBN 9789185269396, 211 sidor

I Hoshigahara finns en stor privat skog vanligt folk gärna undviker. Inte så märkligt kanske då den bebos av alla möjliga andar. Bland andarna hittar vi Soichi, som en gång i tiden bodde i en liten stuga i skogen. Nu är han mer eller mindre en ande själv som inte kan lämna skogen. Soichi är inte helt säker själv vad han är, men han drivs av en stark vilja att ta hand som skogen.

Hisae IwaokaI denna näst sista volym anklagas Soichi för att ha startat den förödande skogsbranden, samtidigt som vindanden Shinakos frånvaro har gjort skogen för kall för att kunna hysa liv. Dessutom början Soichis lillebror Koji, som är nuvarande ägare av skogen, misstänka att det är något i skogen han borde se.

Aomanjuskogen är en väldigt japansk manga både i fråga om form och innehåll. Idén om att andar bebor varje föremål är främmande för västerländsk publik, men så etablerat i japansk mytologi att den inte behöver förklaras. Så det görs den inte. Man kan dock kompensera för de missade kulturreferenserna med en stor skopa fantasi istället.

Detta är helt klart en manga som riktar sig till den naturspirituellt intresserade läsaren, eller den som är intresserad av österländsk mytologi. Det är det mystiska och eftertänksamma som är i fokus här, så den som förväntar sig ett fartfyllt äventyr bör leta vidare.

JOHANNES GENBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22