ÄNGLAVAKTER

Apr 6th, 2011 | By | Category: 2011-4 april, Recension

Omslag till ÄnglavakterAv Kristina Ohlsson
Piratförlaget 2011
ISBN 987-91-642-0353-3, 484 sidor, inbunden

Den tredje boken om poliserna Alex Recht och Fredrika Bergman marknadsförs hårt av Piratförlaget.
Och visst är den spännande. Mycket spännande mot slutet.

En sedan ett par år försvunne ung studentska hittas styckad och nedgrävd. Den gamla utredningen tas upp igen, och på samma plats hittas ytterligare en kropp och andra fynd.

Men läsaren vet mer än poliserna i det ögonblicket. Det finns en film där man filmat ett mord, troligen inte ett äkta utan ett spelat, Fredrika Bergmans sambo anklagas av student för sexuella trakasserier och dyker också upp i mordutredningen, men vill/vågar inte berätta för henne om varför han är bekymrad och har tagit pappaledigt. Vi vet också tidigt att den tredje polishuvudpersonen utreds av polisens interna enhet.

Här kan också avslöjas, eftersom det står redan i baksidestexten, att det hela tiden dyker upp namnet på en för mord dömd, nu åldrad, barnboksförfattarinna som i tigit ända sedan domen.

Det är en komplex väv och komplikationerna ökar hela tiden.

Alla gör fel ibland,  men spelar det någon roll?

Gåtornas (för det finns flera) lösning är inte helt enligt mallen med lyckliga slut. Och så som det slutar i boken kan man räkna med att Kristina Ohlsson kommer att fortsätta att berätta om sina huvudpersoner när hon får tid mellan arbetet med terrorfrågor vid OSSE i Wien.

Där sysslar man med internationell terrorism, men i boken är det den högst individuella terrorn som är i fokus.

LEIF-RUNE STRANDELL

Kristina Ohlsson. Foto Anna Lena Ahlström

Kristina Ohlsson. Foto Anna Lena Ahlström

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22