ÄNGLAMORGON

Jan 18th, 2008 | By | Category: 2001-4, Recension

Av Terry Brooks
Angel Fire East 1999
Översatt av Jan Malmsjö
Forum 2000

Det här är tredje delen i Terry Brooks demonserie. Det här är också modern fantasy. Brooks har haft förstånd att avsluta sin Shannara-serie, lämna alver och troll bakom sig och börja utforska mörkret i vår egen värld. Det gör han på ett intressant och underhållande sätt. Ordets riddare John Ross ställs mot den till pastor utklädde demonen Findo Gask, och deras kamp blir bara mer tillspetsad när den utspelar sig i en vanlig amerikansk småstad. Huvudpersonen. Nest Freemark, får i sin vård en liten pojke som i själva verket är en morf. Det betyder att han består av ren magi. Han är varken ond eller god utan redo att användas av den sida som fångar honom först. Pojken finns där framför Nest, men hur skall hon få kontakt med honom innan han upplöses i tomma intet? Och vilken roll spelar demonvargen i hennes inre i försöken att vinna pojkens tillit?
Precis som i Shannara-böckerna saknas den sista lilla “touchen” som gör personerna i boken riktigt levande. Men historien håller spänningen uppe till slutet och är väl värd att läsa.

KAROLINA BJÄLLERSTEDT MICKOS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22